nyårslistan

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
det gjorde jag nog
2. Höll du några av dina nyårslöften?
nej
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej inte vad jag vet. men vad vet jag egentligen?
4. Dog någon som stod dig nära?
nej
5. Vilka länder besökte du?
i knappt en dag var jag och julia i danmark..
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
ett jobb
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
den 5:e december
8. Vad var din största framgång 2009?
blev av med alla mat-problem helt och hållet
9. Största misstaget?
fattade som alltid bara rätt beslut
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
inte allvarligt sjuk direkt och sår på fyllan förekom väl
11. Bästa köpet?
fulvin på siesta. mm. gott var det
12. Vad spenderade du mest pengar på?
gissar alkohol skivor och resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
ja, emmas fina brev till mig
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
parken - låt mig få följa dig ner, tunnan & moroten - snoppar till lunch, wolfmother - joker and the thief, rage against the machine - killing in the name, beyonce - halo, camera obscura - french navy
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer?
att faktiskt ha gjort fler saker jag pratat om att göra
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
brytt mig om vad folk tycker om mig
18. Hur tillbringar du julen?
med mamma pappa moa som alltid
19. Blev du kär i år?
nej
20. Favoritprogram på TV?
project runway desperate housewives och london live om det räknas. och glappet! det är fan det bästa
21. Bästa boken du läste i år?
kanske "jack" av ulf lundell
22. Största musikaliska upptäckten?
lätt misfits!
23. Bästa filmen du såg i år?
"allt för min syster" var fin
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
horehound-skivan
25. Något du önskade dig men inte fick?
nya ernst-tändstickor (väntar fortfarande, finns på designtorget på vallgatan. drömscenariot vore ju att ernst personligen skulle knacka på med ett nytt paket men det lär väl inte hända direkt. men den som gör detta kommer jag. vet inte. älska för evigt men ja tyyp så)
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
hade middag med mina tjejerrr
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
ja
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
fab såklart
29. Vad fick dig att må bra?
att "sluta fred" med ellen
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
julian casablancas
31. Vem saknade du?
matilda som flyttade iväg till paris
32. De bästa nya människorna du träffade?
gladast över att jag lärt känna är nog alma johanna karl och melissa

bäst tycker vi:


-


idag har jag och linda petat ihop världens finaste scrapbook. ni kanske får se den någon gång. snart är det nyårsafton!

-

fan vad ni suger

ångestlistan

- kärringar i nordstan. hatttar eeer tyyp. speciellt när ni rycker upp dörren till omklädningsrummet man efter mycket om och men lyckats gå in i. eller när ni kikar in med era fula ansikten vid ens fötter och säger inte, men visar med blicken att "jag visste väl att du är här inne men det har tagit en sån jävla tid att jag kände mig tvungen att visa att jag står här utanför och väntar"
- matte b. skulle räkna ikapp under lovet. vad tror ni, har jag suttit en halvtimme per dag och räknat ikapp? nä.
- matrester. vill inte bli påmind varenda gång jag är nere i köket om vad jag egentligen tryckte i mig "bara för att det hör till" i julhelgen. syns inte det jag redan ätit så finns det inte tyyp.
- nyårsplanering. vad ska jag göra? när ska jag göra det? vart ska jag göra det? vill dö tyyp.
- mitt hår. har hittat några några brutna hårtoppar. men klipper jag av dem så kommer jag inte ha hår kvar snart. måste hejda mig. ahh. det kliar i mina fingrar alltså.
- min boyfriend som hackar och har sig (jag är fyndig. julia fattar).
- julklappar som jag inte har postat. och vissa av dem inte ens köpt. funderar på att dra en "nämen jävla posten har du inte fått min fina present än man kan ju fan inte lita på dem asså"
- min moster. hon gör mig djup. jag vill inte vara djup.
- folk som tjatar om att de behöver träna fastän de är smala. hatttar eeer. ni får inget tyyp för jag hatttar er på riktigt.

- -

drömde att jag höll din hand

GOD JUL PÅ ER


- -

julsånger med peter jöback tar ångest till en helt ny nivå

borås över dagen

i mormors lägenhet var det riktigt äckligt. det såg ut som på en brottsplats. stanken av olycklig och asocial gamling var nästan outhärdlig. jag och mamma satte igång och städade på en gång. vi hittade högvis med små vykort med jesumotiv, torkade bönor i ett durkslag med en sked i, gamla bindor och bortglömda räkningar. funderade ett tag på om mamma bett mig att följa med för att visa hur illa det kan gå om jag inte lär mig att hålla rent själv.

när städningen var klar åkte vi och hälsade på henne på sjukhuset. jag kände knappt igen henne. håret var ovårdat och ögonen var uppspärrade som på ett vettskrämt rådjur. hon behövde hjälp för att resa på sig. vi pratade inte så mycket om vad som hade hänt. hon bläddrade lite i tidningarna vi hade köpt till henne, åt lite av chokladen och tittade på julkorten hon hade fått.

sen åkte vi till morfar, den store bohemen. han hade hittat kläder på sin vind, äkta armani åså. försökte kränga av halva sin garerob på oss, "man måste ju tänka på er så ni inte behöver ta hand om allt detta på en gång sen när jag dör". sen hade han bestämt sig för att börja tänka på det här med miljön också. kylskåpet var avstängt och innehållet hade fått flytta bort till fönsterbrädet.

nä. nu tänkte jag klä granen i det fulaste pynt jag hittar, sticka, knäcka några nötter, titta på anna anka och vara allmänt fridfull och störande. det är ju jul trots allt.


elevator straight into my skull the escalator rises as it falls i swear our jet is crashing in my mind you can hold on but i wouldn't waste your time

idag försökte min mormor att ta sitt liv.

-


impuls-bakade ett pepparkakshus idag. kan inte minnas att jag gjort det tidigare så jag fick ta till en del nödlösningar. vad limmar man egentligen ihop alla delarna med? jag tog karlssons klister? jag visste fan inte. vet fortfarande inte. orkade inte fortsätta på det heller efter sisådär 2 timmar i köket så just nu är det ett hustak med lite vitt klet på. med vild fantasi kan man få det till en pyramid med snö som rinner ner från toppen. eller en väldigt kantig skidbacke.

hela dagen:


he'd love to marry Dolly Parton, he's jerking off and thinking of her

världens bästa. klicka här.

till dig, emma

idag fick jag världens finaste julhälsning, från emma. och detta är väl ett slags svar till henne;

jag vet inte hur många gånger jag har träffat dig. inte mer än tio tror jag. trots detta har du blivit en av mina närmaste vänner.

när jag lärde känna dig bodde du i ludvika. vi brevväxlade med varandra och vi brukade främst skriva om snygga pojkar i band och prata om hur braaa mando diao var. nu bor du i falun. mando diao är inte lika braa längre. vi har slutat brevväxla. de saker som då höll ihop oss spelar inte lika stor roll i våra liv längre som det gjorde då. men vi håller fortfarande kontakten, vilket jag är jätteglad över att vi gör.

jag har kvar alla brev jag någonsin fått av dig, ibland brukar jag läsa igenom dem och skratta. gud. vad töntiga vi måste varit. har en jättefin del ifrån ett brev jag fått:
"Men iallafall Ylviz, så dom fulla sakerna (ungdomarna) är säkert inte på P&L för musiken. Och massor har nog inte hört talas om lagom. Det är helt okej att dricka om man gör det lagomt. Så man vet vad man gör och man kommer ihåg allt. Typ ja. Jag vet inte hur folk tänker. ^^ Men jag tror inte att det är så roligt att vara så full att man inte kan gå. Jag kan inte ha någon åsikt, för så full har jag aldrig varit"

första gången vi skulle träffas kommer jag ihåg så himla väl. det var på peace & love 2007. jag hade tjatat som en galning på mamma och pappa för att få åka dit. efter den festivalen skulle du följa med mig ner till göteborg och gå på pier pressure. vi skulle träffas utanför kupolen i borlänge. jag var jättenervös och virrade runt i kupolen ett tag och hittade tillslut rätt. såg en tjej med illrosa hår sitta på en bänk och titta sig omkring. jag ville inte springa fram till vem som helst, så jag plockade upp mobilen och ringde ditt nummer för att kolla om det var du, vilket det var.


 
vi har så många fina minnen tillsammans. orkar inte skriva ner alla men jag borde verkligen ta mig tid någon dag och få ner det någonstans. skriva om när vi låg på ditt golv och skrattade så vi grät åt "söta" bilddagbok-popare, och dagen efter klä ut oss i våra popigaste kläder och cykla ner till centralen i falun för att möta julia och iara. eller när vi var så fulla att vi knappt kunde stå upp på lykke li och träffade ossiebanana. eller när vi sprang runt på siesta och pratade "skånska". eller när vi satt på en gräsmatta i borlänge och åt världens tjockaste pizzor. eller när vi egentligen skulle sova men inte kunde för vi var så inne i att prata om julia - vårat bästa samtalsämne.

emma, det bästa med dig är att även om du bor mil härifrån vet man alltid vart man har dig. jag behöver inte prata med dig varje dag för att vi ska hålla kontakten. jag tänker inte spåna i hur det hade varit om vi hade bott närmare varandra, men jag tror faktiskt det är bra sak att vi bor så långt bort ifrån varandra. man hinner liksom aldrig att tröttna på den andre. det här kan låta lite cheesy, fast hela texten är cheesy så du borde ha vant dig vid det här laget, men jag hoppas verkligen att alla alla känner en vän som du. någon man alltid kan lita på, som man vet alltid finns där och som får en att känna sig speciell.

älskar'ej

 


lite såhär känns det idag


RSS 2.0